Frestande Aprikoscoupe

Serverar: 4 portioner

Den här desserten både ser ut och smakar härligt! Inte gör det saken sämre att den är snabb och enkel att göra. Passar året runt, men särskilt bra efter sommarens måltider.

Ingredienser

  • 1 burk konserverade aprikoser (240 g)
  • ½ l vaniljglass
  • ½ l chokladglass
  • 250 g hallon, färska (eller frysta och tinade)
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite cointreau (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Severas i höga glas.
    2. Låt aprikoserna rinna av väl (spara spadet).
    3. Tag undan två aprikoser och passera resten tillsammans med hallonen genom en sil. (går även bra med stavmix)
    4. Hacka de två aprikoserna och bottna varje glas med hacket.
    5. Häll spadet över hacket ( tillsätt ev cointreau i spadet innan det hälls över).
    6. Fruktglass: mjukrör vaniljglassen och blanda det med fruktmoset.
    7. Varva fruktglass och chokladglass i de höga glasen och avsluta med vispad grädde.
    8. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 8 juli 2010

    Det enda jag har emot den är att fruktglassen blev i lösaste laget. Annars mycket gott - vi hade smultron som vi toppade med ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben