På franska kallas den här kakan för djävulens frestelse,med andra ord en helt oemotståndlig sötsak. Fransmännen snålar inte med det goda utan har fyllt kakan med choklad, ägg, nötter och annat smaskigt.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1½ dl florsocker
Drygt 1 dl kakao
2 ägg
Drygt 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ krm salt
1 dl hasselnötskärnor
Smör eller margarin till formen
100 g mörk blockchoklad
2 msk crème fraiche
Instruktioner
- Ta fram matfettet så att det hinner bli mjukt. Blanda mjölk, 1 dl av florsockret och kakao i en kastrull. Koka 2 minuter under vispning och låt sedan kallna.
- Blanda det mjuka matfettet med resten av florsockret. Vispa upp äggen ett i taget och rör ner dem i matfettet. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och kakaoblandningen och rör om ordentligt. Mal nötkärnorna och rör ner dem.
- Smörj en kakform och häll i smeten. Grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Stjälp upp kakan på ett fat.
- Smält blockchokladen tillsammans med crème fraiche i ett vattenbad. Rör hela tiden. Bred glasyren över den kalla kakan och låt den stelna före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)