Frestande plommonkompott

Serverar: 4 portioner

En lätt och lite annorlunda dessert som avnjuts med en klick vaniljvisp på toppen.

Ingredienser

  • 400 g röda plommon
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl råströsocker
  • Saften av ½ citron
  • 100 g vit choklad
  • Servering
  • 2½ dl vaniljvisp
  • 4 kvistar citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, socker, citron, vaniljstång och frön.
    2. Dela och kärna ur plommonen och lägg dem i sockerlagen. Låt småkoka sakta i ca 10 minuter, låt svalna något.
    3. Ta upp vaniljstången. Hacka chokladen och blanda ner i den ljumma kompotten. Vispa vaniljvispen.
    4. Lägg upp kompotten i dessertglas och servera med en klick vaniljvisp på toppen. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben