Plommonkompott med rödvin
Serverar:
6 portioner
Ser så härligt gott ut!
Ingredienser
400 g plommon
15 cl kraftigt rött vin
1 dl socker
2 st citronskivor
4 apelsinskivor
Instruktioner
Dela plommonen på mitten och kärna ur dem.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, låt koka 5 minuter. Ställ svalt några timmar. Ta bort apelsin- och citronskivorna innan servering.
Garnera med citronbitar och servera gärna kompotten med en klick grädde eller vaniljglass.
Liknande recept
Aromsmör Rödvin
6-8
Ingas Plommonkompott
30 min
2
Afrikansk inspirerad viltgryta kokt i rödvin
5 h
8
1
Älg i rödvin
2 h
5-6
RödVins Sky
4
Aprikoser i rödvin
25
Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)
5
2 h 30 min
4
2
Älggryta med rödvin.
1 h
4
Biffgryta special
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!