Frestande Vaniljbullar

Serverar: 26 portioner

Supergoda bullar,lätta att baka och roliga att baka!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg (lätt uppvispat)
  • 175 g smör (rumsvarmt)
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vaniljkräm ( fast )
  • Garnering
  • 30 g smör ( smält )
  • ½ - 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken knappt fingervarm. Rör ut jästen i lite av mjölken. Rör ner resten av mjölken, socker, salt och ägg. Klicka i smöret lite åt gången. Häll i mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter, låt jäsa under bakduk knappt en timme. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i ca 26 delar och rulla till bullar. Lägg dom på en plåt och låt jäsa under duk i ca 15 min. Gör ett hål mitt i och fyll med en knapp msk vaniljkräm. Låt jäsa ca 20 min till. grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader. Pensla med smält smör och rulla genast i socker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben