Frestelse med sardeller

Serverar: 8 portioner

Prova sardeller i årets Jansson. Frestelsen går också att göra i en enda stor form.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 750 g fast potatis
  • 16 sardellfiléer
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva löken tunt. Fräs den i 1 msk smör. Skala potatisen och skär den i strimlor. Blanda potatis, lök och sardeller.
    3. Fördela blandningen i 8 portionsformar. Blanda grädde, mjölk, peppar och salt. Häll gräddmjölken i formarna. Klicka på resten av smöret och grädda ca 40 minuter tills potatisen är mjuk.
    4. Om frestelsen görs i en stor form, öka tillagningstiden till ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben