Frestelse med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesanost

Serverar: 6 portioner

Helt klart en ny favorit på årets Julbord! Passar även året runt!

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + eventuellt mjölk
  • 1 krm socker
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Ca 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • ½ dl finriven parmesanost
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader med grilleffekt.
    2. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk utan att den får färg i smör i en stor stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning i ca 10 minuter.
    3. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då. Späd eventuellt med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar. Ta pannan från värmen och vänd ner de strimlade soltorkade tomaterna.
    4. Fördela frestelsen i 6 små ugnsformar. Toppa med pinjenötter och finriven parmesanost. Grädda i mitten av ugnen tills fin färg, ca 5 minuter. Garnera med hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben