Fried rice med kyckling och ägg

Serverar: 4 portioner

En supergod, supersnabb och enkel rätt som görs flitigt här hemma när man får ris över. Fried rice kan varieras med kokt råris. Eller blanda olika rissorter, det blir också gott och vackert! Strimlad paprika och broccoli är också gott att ha i. 540 kcal/portion

Ingredienser

  • 9 dl kallt kokt ris
  • ½ grillad kyckling
  • ½ purjolök
  • 300 g vitkål
  • 4 ägg
  • ½ dl asiatisk fisksås
  • Rapsolja
  • Salt
  • Tillbehör
  • Ca 1 dl stark chilisås, t.ex. sriracha eller sweet chili
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolök och vitkål. Fräs purjolök och vitkål i 1 msk olja ca 3 minuter. Blanda i kycklingen och krydda med ½ tsk salt.
    2. Stek riset i 2 msk olja tills det börjar få färg, ca 3 minuter. Vispa upp äggen och blanda ner i riset under omrörning. Häll över fisksåsen och ta pannan åt sidan. Blanda i kycklingfräset och servera genast med stark chilisås.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben