Fried rice med svenska rotsaker och gyros toppat med valnötter

Serverar: 4 portioner

Enkel och supergod vegetarisk wok med härliga smaker!

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 8 dl vatten
  • 300 g vitkål
  • 300 g morötter
  • 200 g gyros alt. tärnad marinerad tofu eller 1 burk valfria bönor, á 400 g
  • 1 burk majs, 150 g
  • 100 g valnötter
  • Olja att steka i
  • Vinägrett
  • 3 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1½ tsk torkad dragon
  • 1½ tsk örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek riset på medelvärme i ca 5 minuter. Rör runt då och då. Riset är klart när det fått en lite brunaktig färg. Akta så att det inte bränns. Koka upp vattnet och häll ner det stekta riset. Låt koka enligt anvisningar på förpackningen. Känn efter så att det mjuknat och häll sedan av vattnet.
    2. Blanda olja, balsamvinäger, dragon, örtsalt och svartpeppar till vinägretten. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
    3. Strimla vitkålen och stek i en stekpanna tills den mjuknat. Lägg över i en skål. Skär morötterna i slantar och stek tills de har mjuknat och blanda sedan ner i vitkålen. Stek gyrosen och blanda ner med rotsakerna. Vänd ner majs och vinägretten. Hacka valnötterna över och servera!

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben