Frikadeller i currysås

Färg och smak med indisk mat.... Lök- och äppelfräs tillsammans med curry och mango chutney ger en härlig sås med lite orientalisk känsla.

Ingredienser

  • 400 g kalv- eller lammfärs
  • 2 ägg
  • 2 krm italiensk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 3 dl vatten eller buljong
  • Currysås
  • 1 syrligt grönt äpple
  • 1/2 gul lök
  • 1-2 msk smör/margarin
  • 2 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl frikadellbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Mango chutney, efter smak
  • Till servering
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 4 portioner kokt ris
  • Russin
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Frikadeller: Blanda färsen med ägg, salladskrydda, salt och nymalen peppar och forma färsen till små bollar. Koka upp lite lättsaltat vatten eller buljong, lägg i löken och lagerbladet. Koka frikadellerna ca 5 minuter. Sila av buljongen.
    2. Currysås: Kärna ur äpplet, låt skalet vara kvar. Grovhacka äpplet och löken. Smält smöret i en kastrull och fräs äppel- och lökhacket tills det blir mjukt. Tillsätt curryn under omrörning och fräs hacket. Dofta över mjölet, rör om och spä med silad buljong från frikadellerna. Häll i grädden och krydda med salt och nymalen peppar. Koka i 15-20 minuter. Blanda i lite mango chutney och smaka av.
    3. Grovriv äpple till garnering, häll upp kokos och russin i små skålar och skeda currysåsen över frikadellerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben