Frikadeller i tomatsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är ett recept jag hittat på själv. Supergott, förhållandevis billigt och nyttigt. Alla jag provat det på har tyckt att det varit en hit!

Ingredienser

  • Tomatsås
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • Frikadeller
  • 400 gram nötfärs
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 1-2 msk riven parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsåsen så den får puttra och utveckla alla goda smaker.
    2. Fräs finhackad gul lök och pressad vitlöksklyfta i olivolja tills löken är genomskinlig. Häll på passerade tomater. Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, oregano och basilika. Låt puttra på låg värme medan du gör frikadellerna.
    3. Färsen, ägget och mjölken till frikadellerna ska vara kalla. Låt ströbrödet svälla en stund i mjölken innan du rör i färsen och ägget. Smaksätt sedan med salt, oregano, spiskummin, svartpeppar, riven parmesan och en pressad vitlöksklyfta.
    4. Rulla med blöta händer färsen till köttbullstora frikadeller och lägg dem på en våt skärbräda. Släpp ner dem några åt gången i den puttrande tomatsåsen och låt puttra i ca 10 min beroende på frikadellstorlek. Rör försiktigt så att frikadellerna inte går sönder.
    5. Servera till pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GabriellaPettersson 31 augusti 2009

    Jätte gott var detta!

    cecce1 25 november 2015

    Har lagat detta många ggr då det smakade så bra första gången!! Tack för ett mycket lyckat recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben