Frisk broccolipaj

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

En vegetarisk paj med frisk lime och ingefära. Tar man färdigköpt pajdeg så går det såklart snabbare att tillaga.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 litet ägg eller gulan från ett normal stort ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl broccolibuketter
  • 1 bit grön zucchini ca 7 cm
  • 1/4 röd paprika
  • 5 små ägg eller 3 normalstora
  • ½ dl mjölk
  • 1½ dl riven ost
  • 2 krm ingefära (färsk ca 2 cm)
  • 1 krm spiskummin
  • 1 lime, skal + saft
  • salt
  • vitpeppar
  • ev chili efter smak
  • Instruktioner

    1. Bland mjöl, salt och smör till en grynig massa, tillsätt ägget/gulan och vatten och knåda till en slät deg. Tryck ut i pajformen och ställ kallt 30 minuter.
    2. Förbaka skalet i ca 10 minuter i 200 grader.
    3. Under tiden skär broccoli och zucchinin i lagom bitar och sjud i 3-5 minuter, skär paprikan i lagom bitar. Fördela i pajskalet.
    4. Blanda resterande ingredienser utom osten vispa lätt, häll över grönsakerna och toppa med osten.
    5. Grädda pajen i 15-20 minuter i 200 grader.
    6. Servera med en god sallad till eller stekt kyckling kryddad med salt och citronpeppar om man vill ha kött.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (1)

    heididiane 28 februari 2012

    Jag har senare gjort denna pajdeg i assistent och har fått till föra 1-2msk vatten....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben