Friterad ananas

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En smaskig efterrrätt

Ingredienser

  • 1 st burk ananas skivad (eller färsk )
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 3/4 dl sodavatten
  • 1 dl vatten
  • 1 st äggvita
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och olja. Tillsätt vattnet och soda vattnet ( lite i taget ) under omröring rör till en fin smet. Låt ananasringarna rinna av. Vispa äggvitan styv och vänd till sist ner den i smeten. Värm oljan till c:a 175 grader. (Prova med en bit bröd när, den blivit guldgul är oljan varm) Doppa ringarna i smeten, lägg i pannan och fritera dem c:a 1 min . Låt dem rinna av innan servering.
    2. Servera gärna med glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben