Friterad Camembert

Serverar: 8 portioner

Friterad camembert serveras med friterad persilja, varm hjortronsylt ev. salta kex. För den som inte har någon fritös går det lika bra med en tjockbottnad gryta, tex. en gjutjärnsgryta.

Ingredienser

  • 250 g halvmogen camembert
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • matolja
  • Instruktioner

    Skär osten i åtta trekantiga bitar. Blanda vetemjöl och salt. Vispa ägget. Vänd ostbitarna i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp oljan till ca 180 grader. Fritera ostbitarna (ett par åt gången) tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben