Friterad chèvre med rödbetor och oregano

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Stora rödbetor kan behöva kokas uppemot en timme om det är vinterbetor. Mindre rödbetor behöver koka ca 20 minuter. Både chèvreblandningen och rödbetorna kan förberedas.

Ingredienser

  • 150 g rödbetor
  • 1 citron
  • 150 g chèvreost
  • ¾ tsk rosmarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • ¾ dl ströbröd
  • 2 dl neutral olja
  • ½ msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt
  • 20 ruccolablad
  • Instruktioner

    Koka upp 1 liter vatten. Koka rödbetor tills de är mjuka. Skölj och riv skalet från en citron. Mosa ihop chèvre med citronskalet och rosmarin i en skål. Forma massan till 12 små bollar. Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Rulla ostbollarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp neutral olja till 170° i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ostbollarna i omgångar och fritera dem i 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra av skalet. Skiva dem tunt och fördela skivorna på fyra tallrikar. Blanda oregano med olivolja och ringla över rödbetorna. Strö över 2 krm flingsalt och lägg chèvrebollarna på toppen. Garnera med några ruccolablad och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben