Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Stora rödbetor kan behöva kokas uppemot en timme om det är vinterbetor. Mindre rödbetor behöver koka ca 20 minuter. Både chèvreblandningen och rödbetorna kan förberedas.
Koka upp 1 liter vatten. Koka rödbetor tills de är mjuka. Skölj och riv skalet från en citron. Mosa ihop chèvre med citronskalet och rosmarin i en skål. Forma massan till 12 små bollar. Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Rulla ostbollarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp neutral olja till 170° i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ostbollarna i omgångar och fritera dem i 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra av skalet. Skiva dem tunt och fördela skivorna på fyra tallrikar. Blanda oregano med olivolja och ringla över rödbetorna. Strö över 2 krm flingsalt och lägg chèvrebollarna på toppen. Garnera med några ruccolablad och servera!