Friterad fetaost med rabarberkompott

Serverar: 3-4 portioner

Låter konstigt, men smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • 150 g fetaost
  • 1 rabarberstjälk
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 5 dl rapsolja
  • Ca 1/4 röd chili
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern och hacka den fint, lägg i en kastrull och tillsätt honung och vin. Låt koka upp och sjuda ca 5 minuter. Rör om då och då så att rabarbern delar på sig och kompotten får jämn konsistens. Dela chilin och ta ur kärnorna. Hacka den fint, och häll över lite i taget i kompotten. Smaka av. Låt kompotten stå på låg värme.
    2. Skär fetaosten i åtta stavar. Hetta upp oljan på medelhög temperatur i en kastrull med höga kanter. Om oljan börjar ryka är den för varm.
    3. Vänd fetaoststavarana i mjöl, sedan i uppvispat ägg och avslutningsvis i ströbröd. Fritera stavarna tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper
    4. Lägg osten på tallrikar och ringla över den varma rabarberkompotten.. Pudra över kanel över tallrikarna. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben