Friterad glass med förbi sprungna hallon

Serverar: 8 portioner

En rolig rätt som måste förberedas

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 8 st pannkakor
  • 1 sats frityrsmet
  • 1 - 1,5 l matolja
  • 500 gr hallon gärna färska
  • 2 - 3 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Hallonsås: Passera hallon i ett durkslag och smaksätt med lite florsocker
    2. Dela glassen som ska vara nytagen ur frysen i 8 bitar Lägg ut de kalla pannkakorna och lägg på glassen rulla och vik ihop Lägg sedan knytena i frysen Gör i ordning frityrsmeten och doppa knytena i den Fritera i 5-10 sek i 180 C
    3. Bred ut hallonsåsen över hela tallriken och garnera med skivad kiwi Lägg på knytet och servera
    4. Obs fritera bara 4 knyten åt gången.
    5. Man kan inte vara för många som ska äta den här rätten för då fungerar det inte (glassen blir bara till sås)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben