Friterad kyckling i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Kycklingfilén friteras och serveras på kinesiskt vis med sötsur sås, ris, gurka och ananas.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • ½ dl mineralvatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • Olja till fritering
  • Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor konserverad ananas, spara lagen
  • 1 morot
  • 1 msk olja
  • 1 dl ananaslag
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk socker
  • ½ dl ketchup
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Servera med
  • Ris
  • Gurka
  • Ananas
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i ganska små bitar. Vispa ihop äggulorna med vatten och salt.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggulorna. Värm oljan till 180°, ha ett lock till hands.
    3. Vänd kycklingbitarna i mjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. Fritera till en gyllene färg och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Sås: Fräs hackad vitlök, ananas i bitar och skalad, skivad morot i en gryta med olja. Tillsätt ananaslag, vatten, fond, socker, rödvinsvinäger och ketchup. Koka i 10 minuter.
    5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Låt koka ett par minuter. Servera med ris, gurka och ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annikapannikasillarumpa 30 december 2012

    Låter enkelt o gott! :-)

    asaeon 27 januari 2013

    Jag var inte så förtjust i frityrsmeten. Reslutatet blev alldeles för oljigt för min smak och inte så krispigt som jag vil ha det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben