Friterad kyckling med smak av dragon

Serverar: 4 portioner

Kyckling som täcks av en panering med vitlök och färsk dragon friteras härligt krispig.

Ingredienser

  • 2 stora kycklingbröstfiléer à ca 300 g
  • 3 äggvitor
  • ½ dl färsk dragon, finhackad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Maizena
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk vitlökssalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 6 dl frityrolja
  • Instruktioner

    1. Halvera kycklingfiléerna på längden och lägg halvorna mellan två bitar plastfolie. Banka dem med en köttklubba tills de är ca 1 cm tjocka. Ställ åt sidan.
    2. Lägg äggvitor och dragon i en grund skål. Vispa tills äggvitorna börjar skumma. Blanda mjöl, majsena, bikarbonat, vitlökssalt och peppar i en annan grund skål. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen och sedan i äggvitorna. Vänd dem en gång till i mjölet och tryck till med fingrarna så filéerna blir helt täckta av mjölblandningen.
    3. Hetta upp oljan till 180 grader, prova att oljan är het nog med en brödtärning som ska bli gyllene inom 30 sekunder.
    4. Lägg två kycklingfiléer i oljan. Fritera 7-10 minuter tills gyllene och genomstekt, vänd dem en gång. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper. Upprepa med de återstående filéerna och servera varma.
    5. Servera som de är, eller varför inte som kycklingburgare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben