Friterad Oumph med citronaioli och primörer

Serverar: 4 portioner

Härligt krispiga Oumph-bitar och fräscha grönsaker som älskar att dansa med citronaioli och härligt grönt ärtmos. Oumph finns även smaksatt med vitlök och timjan. Pure chunk som är i detta recept har lite större bitar som är lättare att fritera. Vill du inte använda Oumph så kan du välja något annat vegokött eller varför inte tofu eller grönsaker. Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Mos på gröna ärtor
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronaioli
  • 1 dl majonnäs, t ex äggfri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • Grönsaker
  • 1 knippe knipplök
  • 1 knippe sparris
  • 1 paket sugarsnaps, á 125 g
  • Flingsalt
  • Marinerad Oumph
  • 1 påse Oumph Pure Chunk, á 280 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • Neutral olja att fritera i
  • Instruktioner

    1. Mos på gröna ärtor: Tina ärtorna och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
    2. Citronaioli: Blanda ihop majonnäs, riven vitlöksklyfta och rivet citronskal i en skål. Klart!
    3. Grönsaker: Skär löken i små klyftor. Ansa sparrisen. Grilla lök, sparris och sugarsnaps i en grillpanna eller stekpanna. Strö lite flingsalt över.
    4. Marinerad Oumph: Lägg ner Oumph, olivolja, riven vitlöksklyfta, timajn, salt och peppar i en plastpåse. Massera så att allt blandas väl. Låt marinera i minst 30 minuter.
    5. Frityrsmet: Vispa ihop vetemjöl, bakpulver och kolsyrat vatten i en skål. Låt stå och svälla i 10 minuter.
    6. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Satsa på 180 grader. Doppa ner Oumphen i frityrsmeten och fritera sedan i några minuter tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    7. Lägg ut små kulor av ärtmos på en tallrik. Fördela de grillade grönsakerna över och klicka ut citronaiolin. Toppa med den nyfriterade Oumphen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben