Friterad pilgrimsmussla med avokado- och mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Servera ett extra lyxigt litet tilltugg till bubblet.

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor (utan romsäck)
  • 50 g vitt bröd, gärna gårdagens eller ströbröd
  • 1 äggvita
  • Neutral olja till fritering. tex rapsolja
  • Avokado- och mangosalsa
  • ½ mogen mango
  • ½ avokado
  • ½ dl hackad koriander
  • Saften av ½ lime
  • ½ msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna mango och avokado riktigt smått. Blanda med koriander, limesaft och olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt så länge.
    2. Mixa brödsmulorna fint om du inte använder ströbröd. Vispa äggvitan lätt. Doppa musslan i äggvitan och rulla den sedan i brödet, se till att den täcks ordentligt runtom.
    3. Hetta upp oljan och fritera musslorna max 1 minut per sida, beroende på storlek. Låt rinna av på hushållspapper. Toppa med salsan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben