Friterade äppelringar

Lyxiga munkar med äpple inuti. Munkarna är utan tvekan godast nyfriterade, så vänd dem snabbt i kanelsocker och hugg in. Goda som de är men i den bästa av världar med en kula vaniljglass!

Ingredienser

  • Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kallt kolsyrat vatten
  • En nypa salt
  • 4 äpplen, skalade och urkärnade
  • Olja att fritera i, t ex rapsolja eller kokosfett
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • Servering
  • Eventuellt vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop alla ingredienser till frityrsmeten.
    2. Skiva äpplena i 1 cm tjocka skivor. Hett upp generöst med olja i en tjockbottnad kastrull. Den ska bli 180 grader varm. Doppa äppelskivorna i smeten och sedan ner i den heta oljan. Fritera på båda sidor tills d är vackert gyllenbruna. Lyft upp med en hålslev.
    3. Blanda ihop socker och kanel på en tallrik. Vänd äppelskivorna i sockermixen och servera på direkten, antingen som de är eller med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben