Friterade bananer

Serverar: 6 portioner

En av de godaste desserter jag vet Det låter kanske lite omständigt, det här, men det är verkligen värt besväret!!! Supergott!

Ingredienser

  • Bananer
  • Frityrsmet
  • 2 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 äggula
  • 1 dl öl
  • 25 gr smör eller margarin
  • ½ dl vatten
  • 1 äggvita
  • Till fritering
  • olja
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl, salt, äggula, öl och smält fett till en jämn smet. Rör ner vattnet och låt stå ca 30 minuter.
    2. 2. Vispa äggvitan hårt och rör ner den i smeten.
    3. 3. Häll olja i en tjockbottnad gryta tills det står ca 5 cm från botten. Hetta upp oljan till 180 gr. Passa den väl så den inte blir överhettad. Har man ingen termometer kan man pröva med en bit vitt bröd. När den får fin gulbrun färg på 1 minut kan man börja fritera.
    4. 4. Skala bananerna och dela dem mitt itu på längden och bredden.
    5. 5. Doppa bananbitarna i frityrsmeten och fritera 3 - 4 bitar åt gången. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
    6. 6. Servera bananerna med strösocker och citronklyftor eller sirap och glass

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lovan 26 mars 2008

    KANONGOTT!!! Fritera länge för att få det knaprigt!

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben