Friterade bananer

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt gott med det söta och det syrliga av crème fraichemoussen jag mixade ihop. Även kanelsirapen passade mycket bra in.

Ingredienser

  • Frityrsmeten
  • 2dl vetemjöl eller rismjöl
  • 1/5tsk salt
  • 1tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 2dl kallt vatten
  • 4-5 gröngula bananer
  • eller 10 minibananer
  • Ca 4 dl neutral olja till fritering
  • Moussen
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 4 msk kakao
  • Ca 1 msk vaniljsocker
  • (ca 1msk florsocker - kan uteslutas om man vill ha en syrlig mousse)
  • Skvätt mjölk
  • Kanelsirap
  • 2 msk ljus sirap
  • Ca 1 krm kanel
  • Ca 1 krm vaniljsocker
  • (man får testa sig fram och smaka eftersom, akta er för att tillsätta för mycket vaniljsocker, det kan bli en konstig smak med för mycket i)
  • Instruktioner

    1. Det blev över mycket frityrsmet för mig, var oförberedd på det men använder man mer bananer får man ju bara mer av gosakerna (:
    2. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker. Rör ner det i det kalla vattnet i omgångar, och vispa smeten slät. Ställ åt sidan och låt den vila i ca 20 minuter.
    3. Under tiden kan man förbereda moussen och sirapen. Lägg crème fraichen i en rund bunke och börja vispa med en elvisp för att få den krämigare oh luftigare. Tillsätt under tiden lite kakao, vaniljsocker och florsocker i taget. (Måtten av kakao, vaniljsocker och florsocker är inte exakta utan rimliga av det jag hade, den ska vara lite ljusbrun och smaka både sött och syrligt). Moussen kan bli lite hårdare om man vispar ett tag, häll bara i en liten skvätt mjölk och vispa en stund till så blir den krämig och inte lika kompakt. Häll sirapen i en liten skål, blanda i vaniljsockret och kanelen och blanda till en jämn sås och smaka av.
    4. Skala och skär bananerna i den storlek man vill ha, (tips kan vara att skära dem på snedden, ca 6-7cm långa bitar, så de får plats i både kastrullen och under oljan) Hetta upp oljan försiktigt. Doppa varje bananbit i frityrsmeten och lägg ner ett par bitar åt gången i den varma oljan och fritera dem. När bananerna blivit gyllenbruna fiskar man upp dem med en hålslev och lägger dem på ett dubbelvikt hushållspapper. Servera dem varma med tex vaniljglass, min mousse och ringla över kanelsirapen. Pudra även lite kakao och ett grönt litet blad för ögats skull.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben