Jag var med i en mattävling för ett antal år sen i Kristianstad. Jag tappade tyvärr min tallrik pga nervositet och fick endast en tredje plats...men vinnaren av denna tävlíng gjorde dessa underbara friterade duchessbollar. Jag har testat själv...och jag sätter betyg 5.
Ingredienser
1 kg kokt potatis
2 äggulor
3 msk grädde
2 msk smör
Salt
Vitpeppar
Några råa, rivna potatisar
Instruktioner
- Koka potatis.
Pressa potatisen eller kör potatisen med elvispen tills dom är mosade. Tillsätt smör, äggula, grädde och kryddor och blanda ihop.
- Forma duchessmassan till små bollar. (Golfbolls storlek)
- Riv rå potatis som ett litet täcke på en bit plastfolie (grova sidan på rivjärnet), lägg en boll duchess ovanpå, knyt ihop paketet.
- Frys in ca 30-50 minuter.
- Fritera i olja till gyllenbrun färg.
- Serveras till en god köttbit och sås.
- Mycket trevligt, orginellt sätt att servera potatis, speciellt till festmiddagar. Kombinationen med den mjuka duchessen och den krispiga rårivna potatisen är en smakupplevelse.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Tjena! Jag ser framemot att få smaka dem när jag kommer till Spanien på lördag. Då hoppas jag att du serverar det ihop med en blodig pepparbiff. Du får betyget när jag har smakat de berömda bollarna,kram syrran
Detta låter spännande. Måste testas Återkommer med betyg
Hej! Sorry syrran jag skulle trycka fem i betyg men det blev fel. jag ger dig 10 stjärnor för dina bollar. Kramiz syrran
Nu ska du få betyg som duger. Annat än från din syster. Full pott