Friterade duchess bollar

Serverar: 4 portioner

Jag var med i en mattävling för ett antal år sen i Kristianstad. Jag tappade tyvärr min tallrik pga nervositet och fick endast en tredje plats...men vinnaren av denna tävlíng gjorde dessa underbara friterade duchessbollar. Jag har testat själv...och jag sätter betyg 5.

Ingredienser

  • 1 kg kokt potatis
  • 2 äggulor
  • 3 msk grädde
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Några råa, rivna potatisar
  • Instruktioner

    1. Koka potatis. Pressa potatisen eller kör potatisen med elvispen tills dom är mosade. Tillsätt smör, äggula, grädde och kryddor och blanda ihop.
    2. Forma duchessmassan till små bollar. (Golfbolls storlek)
    3. Riv rå potatis som ett litet täcke på en bit plastfolie (grova sidan på rivjärnet), lägg en boll duchess ovanpå, knyt ihop paketet.
    4. Frys in ca 30-50 minuter.
    5. Fritera i olja till gyllenbrun färg.
    6. Serveras till en god köttbit och sås.
    7. Mycket trevligt, orginellt sätt att servera potatis, speciellt till festmiddagar. Kombinationen med den mjuka duchessen och den krispiga rårivna potatisen är en smakupplevelse.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Gillsan 28 maj 2008

    Tjena! Jag ser framemot att få smaka dem när jag kommer till Spanien på lördag. Då hoppas jag att du serverar det ihop med en blodig pepparbiff. Du får betyget när jag har smakat de berömda bollarna,kram syrran

    Evia 28 maj 2008

    Detta låter spännande. Måste testas Återkommer med betyg

    Gillsan 3 juni 2008

    Hej! Sorry syrran jag skulle trycka fem i betyg men det blev fel. jag ger dig 10 stjärnor för dina bollar. Kramiz syrran

    Evia 3 juni 2008

    Nu ska du få betyg som duger. Annat än från din syster. Full pott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben