Friterade jätteräkor

Serverar: 4 portioner

Njut av havets läckerheter på kinesiskt vis och bjud vännerna på gyllenbruna räkor med sötsur sås.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl avslagen öl
  • 1 hg färska champinjoner
  • 1/4 purjolök
  • 1 msk olja
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk potatis- eller arrowrotsmjöl
  • 1½ tsk kinesisk soja
  • 200 g jätteräkor, havskräftor eller kräftstjärtar
  • 4 dl olja
  • Instruktioner

    1. Vispa samman mjöl och öl. Ställ blandningen i kylen för att svälla ca 3 timmar.
    2. Skiva champinjonerna på längden. Ansa, skölj och skär purjolöken i smala, sneda strimlor.
    3. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull. Lägg i champinjoner och purjolök och låt det fräsa utan att ta färg.
    4. Blanda den avsvalnade buljongen med mjöl och soya. Vispa ner i kastrullen och låt allt koka 1-2 minuter.
    5. Tina och skala skaldjuren. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull.
    6. Doppa skaldjuren i frityrsmeten och fritera dem i oljan tills de blir vackert bruna. Låt skaldjuren rinna av på hushållspapper. Servera dem direkt efter friteringen, annars blir frytyren seg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben