Friterade kanelkakor

Serverar: 4 portioner

Pröva att baka spröda kaneldoftande kakor från Sydafrika. Allra godast är kakorna nyfriterade och varma. Koeksisters är dess rätta dem!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk mjukt smör
  • 2 ägg
  • Olja, att fritera i
  • Socker, att vända kakorna i
  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saften
  • Instruktioner

    1. Sockerlag: Koka vatten, socker och citronsaft i en kastrull utan lock i 10 minuter. Låt lagen kallna.
    2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kanel i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna till en smulig deg. Vispa ihop äggen och rör ner dem i mjölblandningen. Blanda degen slät och smidig med en träsked. Sätt till mera mjöl om degen verkar kladdig. Låt degen ligga i kylen i 1 timme.
    3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Sporra eller skär ut avlånga bitar, ca 4 cm breda och 12 cm långa. Skär varje kaka i tre långa degremsor och låt dem sitta ihop i ena änden. Fläta ihop de tre degremsorna till en liten fläta. Tryck ihop ändarna så att de inte går upp vid friteringen.
    4. Hetta upp oljan. Fritera några kakor åt gången i ca 1 minut, tills de är guldgula. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Doppa kakorna i sockerlagen, låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben