Friterade potatisbullar med gurkraita

Serverar: 16 portioner

Vegetarisk rätt som passar både som tillbehör eller som egen rätt.

Ingredienser

  • 350 g potatis
  • 60 majskorn från 1 majskolv
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 knipplökar
  • Olja till fritering
  • Gurkraita
  • ½ gurka
  • 2 dl matyoghurt 10 %
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Börja med gurkraitan. Riv gurkan på rivjärn och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, salt peppar och mynta. Ställ svalt medan du gör potatisbullarna.
    2. Skala och grovriv potatisen. Ansa och finhacka knipplökarna. Pressa vitlöksklyftorna. Krama vätskan ur den rivna potatisen och blanda alla ingredienser. Forma 16 små bollar av den lösa smeten.
    3. Värm oljan i en fritös eller en kastrull med höga kanter. Släpp ned en bit vitt bröd, när det flyter upp är oljan lagom varm. Fritera bollarna gyllenbruna, 2-3 minuter, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Obs. Det går inte att ersätta råa, torra majskorn från färsk majs med burkmajs, då blir smeten för lös.
    5. Servera bollarna med gurkraitan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben