Friterade riskroketter

Serverar: 10-12 portioner

Jättegott efter all julmat

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 1/2 dl rundkornigt ris
  • 8 dl hönsbuljong, av tärning
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äggula, vispad
  • 150 g mozzarella, i tärningar
  • 1 ägg, vispat
  • Ströbröd
  • Matolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Häll i riset och bryn några minuter på hög värme.
    2. Koka upp buljongen i en annan gryta. Häll den över riset, minska till medelvärme och koka ca 15 minuter tills riset är torrt. Rör ner parmesan och krydda med salt och peppar.
    3. Stjälp upp riset på en plåt och låt det svalna. Blanda i äggulan när riset svalnat.
    4. Forma äggstora bollar. Gör ett hål i mitten av varje boll, peta in en bit mozzarella och fyll igen. Doppa bollarna i ägg och sedan ströbröd.
    5. Hetta upp olja i en fritös. Fritera kroketterna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben