Friterade smålökar

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • 500 g smålökar, scharloten- pärl- eller steklök
  • vatten
  • salt
  • 1 knippe persilja eller annan färsk örtktydda
  • Instruktioner

    Separera äggen och vispa gulorna med salt och peppar i en skål. Tillsätt vetemjölet och mjölken lite i taget och rör slätt. Pressa vitlöken och rör ner osten. Låt smeten svälla i 30 min. Skala löken. Det är viktigt att den inte är för stor. Koka den ca 2 min. i lättsaltat vatten. Spola den kall och låt rinna av väl. Torka löken med hushållspapper. Finhacka persiljan och blanda i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det. Hetta upp oljan till 180°C. Doppa lökarna med hjälp av en gaffel i smeten och lägg dem sedan i den heta oljan. Fritera lökarna frasiga och tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben