Frittata med fusillini, bacon och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Omelett i stekpanna. Praktiskt och gott. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig utan att smälta ner. Denna rätt är även perfekt att göra på överbliven pasta.

Ingredienser

  • 3 dl fusillini-pasta
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 liten strimlad purjolök
  • 150 g tärnad bacon
  • 1 dl oliver
  • 75 g bladspenat
  • 250 g tärnad fetaost
  • 3 msk smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
    2. Fräs bacon och purjolök i olivolja och lägg det på hushållspapper för att låta fettet rinna av.
    3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda smeten med salt och peppar. Lägg ner bacon, purjolök och pasta i stekpannan och slå på äggsmeten. Lägg i spenat, oliver och fetaost och stek på svag värme, rör med en trägaffel. Låt frittatan bli gyllenbrun i färgen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben