Frittata med matvete och svamp

Serverar: 4 portioner

Frittata är en typisk italiensk rätt där man tager vad man haver. Använd dig av grönsaker, potatis och örter.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 dl matvete
  • 500 g färsk svamp efter egen smak
  • 1-2 msk margarin
  • 8 ägg
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl grovriven västerbottenost eller parmesanost
  • 2-3 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Koka matvetet enligt förpackningens anvisning.
    2. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp margarinet på medelvärme i en ugnssäker stekpanna. Stek svampen och löken tills gyllene.
    3. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra.
    4. Blanda ner det kokta matvetet i äggsmeten. Tillsätt riven ost och gräslök. Häll över blandningen i stekpannan.
    5. Ställ stekpannan på spisen ett par minuter tills fritattan fått lite yta, cirka 5 minuter.
    6. Grädda färdigt i ugnen 10-15 minuter. Servera gärna tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben