Frittata med rimmat fläsk och spenatyoghurt

Serverar: 4 portioner

God buffémat...mellanmål...lunch...

Ingredienser

  • 250 g Scan Piggham Stekfläsk Skivat
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Spenatyoghurt
  • 150 g färsk spenat
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Skölj spenaten noggrant och skär den i strimlor till spenatyoghurten. Vänd ner den i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och svartpeppar.
    2. Sätt ugnen på 275°C.
    3. Skär fläsket i bitar och stek. Låt fläsket rinna av.
    4. Skär tomater, zucchini, champinjoner och lök i skivor. Fräs dem mjuka tillsammans med lite smör i ugnssäker stekpanna.
    5. Tillsätt fläsket när det är klart.
    6. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
    7. Tillsätt ost, smaksätt med salt och peppar.
    8. Häll äggblandningen över fläsk- och grönsaksblandningen i stekpannan och låt steka i några minuter.
    9. Grädda frittatan högt uppe i ugnen tills äggblandningen stelnat.
    10. Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i tårtbitar. Servera...

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (1)

    AnnaBorwin 3 april 2009

    Den här måste jag prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben