Ärtsoppa med rimmat fläsk

Serverar: 6 portioner

Klassiker.... Gott och lättlagat. Gör gärna dubbelt sats och lägg i frysen.

Ingredienser

  • 500 g torkade gula ärter
  • Vatten
  • 1 gul lök
  • 250 g magert rimmat fläskkött i bit
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 tsk timjan eller mejram
  • 1 lagerblad
  • Ev salt
  • Till servering
  • Valfri senap
  • Instruktioner

    1. Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.
    2. Skala och skiva löken. Lägg ärterna i en gryta. Tillsätt lök, kött, buljongtärningar, timjan och lagerblad. Häll på 2 liter vatten. Koka under lock på svag värme tills ärterna är mjuka ca 1tim. Ta upp köttet och skär det i tärningar eller skivor. Späd soppan med mer vatten eller buljong om den är för tjock. Smaka av med mer timjan eller mejram och ev salt. Lägg tillbaka köttbitarna i soppan.
    3. Servera med senap.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (1)

    enAnnan 15 september 2009

    En äkta och god klassiker. Kokade och åt igår, med senap och mejram. Mums!

    Relaterade Artiklar

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben