Fröklädda kvadrater

Serverar: 12 portioner

Lika nyttiga som goda till frukost. Dessutom väldigt enkla att baka ut, stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk (rågad) salt
  • 4 dl vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk linfrön
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet.
    3. Rör i solrosfrön, linfrön, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs i täckt bunke i 1 timme.
    4. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben