Lika nyttiga som goda till frukost. Dessutom väldigt enkla att baka ut, stjälp bara upp den jästa degen och skär i rutor.
Ingredienser
25 g jäst
1 msk honung
1 tsk (rågad) salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjöl
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Smula jästen, klicka i honung och strö över salt. Rör ut jästen i lite fingerljummet vatten och slå på resten av vattnet.
- Rör i solrosfrön, linfrön, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Jäs i täckt bunke i 1 timme.
- Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med kniv eller bakbordsskrapa och lägg bitarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 minuter. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)