Fröknäckebröd med apelsinsmak

Serverar: 3 portioner

Knaprigt knäckebröd med massor av olika frön och smak av apelsin. Goda att bara äta som de är!

Ingredienser

  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl vallmofrön
  • 4 dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 140 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till en lös smet. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar. Fördela smeten på plåtarna och bred ut den så tunt du kan, 2-3 mm tjocklek. Använd t ex en slickepott.
    3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt det svalna på plåten. Bryt brödet i lagom stora bitar och förvara det i lufttäta burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben