Mousserad pepperkakstårta med apelsinsmak

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket omtyckt... mums

Ingredienser

  • Botten
  • 30 pepparkakor
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 5 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl pressad apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ner det i smöret. Bred ut i en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa ägg och florsocker vitt och poröst. Vispa därefter grädden.
    3. Låt gelatinbladen droppa av och smält dem därefter på svag värme i ca 1 dl apelsinjuice. Blanda med resterande apelsinjuice.
    4. Vänd ner den vispade grädden i äggvispet och rör om. Rör smeten slät.
    5. Bred ut moussen jämnt i formen och ställ kylsåpskall att stelna i ca 2 timmar eller längre.
    6. Häll över krossade pepparkakor..

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazylelle 17 december 2010

    Jag tyckte inte att moussen smakade särskilt mycket utan det blev mest pepparkakssmak av det hela... vilket iofs är gott ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben