Frölimpa

En utsökt god och nyttig frölimpa.

Ingredienser

  • 25 g (1/2 pkt) jäst
  • 8 dl kallt vatten
  • 4,5 dl/ (300g) Risenta bovetemjöl
  • 1 1/2 dl (100g) Risenta solroskärnor
  • 1 1/2 dl (100g) Risenta pumpakärnor
  • 3/4 dl (50g) Risenta linfrö
  • 2/3 dl (50g) Risenta nyponskalmjöl
  • 1 dl (40g) Risenta psylliumfröskal
  • 2 tsk salt
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • brödkrydda, t ex kummin
  • olja
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degblandare eller bunke. 2. Häll i vatten. 3. Tillsätt torra ingredienser och valfri brödkrydda. 4. Blanda väl. 5. Smörj en brödform med olja. 6. Häll smeten i formen. 7. Pudra bovetemjöl över. 8. Låt jäsa i 90 min. 9. Sätt ugnen på 175°C. 10. Baka brödet i 80 min. 11. Låt brödet svalna i formen oövertäckt i formen innan du tar ut det. 12. Låt kallna helt. Gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben