Frölimpor

Goda, saftiga limpor.

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 4 msk sirap
  • 2 tsk socker
  • 3 tsk salt
  • 5 msk smör
  • 10 dl vatten
  • 23 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop jäst, sirap, socker, salt, mjukt smör och 1 dl vatten. Blanda sedan i resten av vattnet och sedan mjölet och låt jäsa i 20 minuter.
    2. Dela degen i fyra delar och forma dem till limpor. Lägg dem i smorda 1 ½ liters formar. Spraya limporna med vatten och strö över vallmofrön. Låt sedan jäsa ytterligare 10 minuter.
    3. Grädda limporna på 250 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben