Frölimpa, glutenfri

Serverar: 1 portioner

Saftig och luftig limpa med sesam och linfrön.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 3/4 dl ljus sirap
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 5 dl bovetemjöl
  • 3/4 dl fiberhusk
  • Garnering
  • Linfrön
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, linfrön, sesamfrön, olja, maizena, salt och bovetemjöl.
    2. Rör tills sist ner fiberhusk och blanda med en elvisp eller bakmaskin i 7-10 minuter. Degen tjocknar av fiberhusken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    3. Forma degen till en limpa på ett mjölat bakbord. Lägg den i en form, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Pensla brödet med vatten och strö över lin- och sesamfrön. Låt det jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Grädda limpan mitt i ugnen i 50-55 minuter. Sänk värmen till 175 grader efter ca 10 minuter. Låt brödet kallna helt i formen innan du skär i det.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben