Fromagetårta med hallon

Serverar: 10 portioner

Vem kan motstå en hembakad hallontårta? den här tårtan har en härlig, lite seg, mandelmassebotten som bryter fint mot de sötsyrliga hallonen.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • Fromage
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl hallon, går bra med frysta
  • Garnering
  • Cirka 1 liter hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med ägg och kakao.
    2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen cirka 15 minuter. Låt den kallna.
    3. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden luftig.
    5. Lägg hallonen i en kastrull och värm dem lite lätt så att de börjar falla sönder. Häll över bären i en sil och pressa ur den goda saften, släng bort kärnorna.
    6. Krama ur gelatinbladen och smält dem med cirka 2 msk vatten i en kastrull på mycket svag värme.
    7. Blanda ner hallonsaften i ägg- och sockersmeten och rör ner gelatinet.
    8. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Bred ut smeten i formen och ställ kallt cirka 3 timmar. Ta av den löstagbara kanten och dekorera tårtan med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben