Vem kan motstå en hembakad hallontårta? den här tårtan har en härlig, lite seg, mandelmassebotten som bryter fint mot de sötsyrliga hallonen.
Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fromage
3 ägg
1 dl socker
4 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 dl hallon, går bra med frysta
Garnering
Cirka 1 liter hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med ägg och kakao.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen cirka 15 minuter. Låt den kallna.
- Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden luftig.
- Lägg hallonen i en kastrull och värm dem lite lätt så att de börjar falla sönder. Häll över bären i en sil och pressa ur den goda saften, släng bort kärnorna.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem med cirka 2 msk vatten i en kastrull på mycket svag värme.
- Blanda ner hallonsaften i ägg- och sockersmeten och rör ner gelatinet.
- Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Bred ut smeten i formen och ställ kallt cirka 3 timmar. Ta av den löstagbara kanten och dekorera tårtan med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)