Frukostbullar

Serverar: 8 portioner

En doft av nybakat bröd sprider sig i köket till frukost. Bröden jäser under natten och gräddas på morgonen.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst (12,5 g)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vetekli
  • ca 1 liter vetemjöl (600 g)
  • Pensling
  • Vatten
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Degen ska vara lite lös.
    2. Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.
    3. Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MammaIrene 4 februari 2008

    De här bröden fick högsta betyg av alla i familjen! Tack för detta, nu kan vi få färskt nybakat bröd direkt till frukosten, sagolikt på helgen! MVh Irene

    superh 25 april 2009

    Jag vet inte om det var nåt som blev fel, men bröden fastnade i plastfolien och de flöt ut och blev som ett platt bröd över hela plåten. Smaken var ok och det drar upp mitt låga betyg.

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben