Frukostbullar

Serverar: 30 portioner

Snabbt och smidigt

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fullkorn av råg
  • 1 dl vetekli
  • 7 dl vatten
  • 50 g margarin
  • 3 dl kefir, filmjölk el likn
  • 50 g jäst
  • ½ msk salt
  • ½ dl mörk sirap
  • 16-17 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Koka en gröt på havregryn, fullkorn, vetekli och vatten. Låt koka ca: 5 minuter. Låt gröten kallna.
    2. Smält margarinet. Blanda i kefiren.
    3. Smula ner jästen i den avsvalnade gröten. Häll över margarin-kefirblandningen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, sirap, och slutligen rågsikten. Arbeta uhop degen. OBS! den blir ganska lös. Låt degen jäsa i ca: 40 minuter.
    4. Knåda degen på väl mjölat bakbord. Mjöla också händerna, eftersom degen är lös. Dela den i 2 delar. Baka ut dem till rullar, platta till rullarna och skär ut trekanter (mao skär i zickzack) det blir ca: 15 bitar av varje rulle.
    5. Placera bullarna på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa ca: 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader i ca: 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben