Frukostbullar med valnötter
Serverar:
12 portioner
Tid:
30 minuter
Enkelt bröd som bakas på bakpulver.
Ingredienser
8 dl matbrödsmjöl av vete
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 påse valnötskärnor (40g)
100 g margarin eller smör
3 dl yoghurt eller filmjölk
Instruktioner
Blanda mjöl, bakpulver, salt och finhackade valnötskärnor i en matberedare eller bunke.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar. Finfördela det i mjölblandningen till en grynig massa.
Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop degen.
Forma den till en rulle. Dela den i 12 bitar.
Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 12 min. I varmluftsugn i 225°C, ca 14 min.
Låt bullarna svalna på galler. Servera dem ljumma med smör, ost eller marmelad.
Liknande recept
Pasta med kakao och en sås med valnöt och fetasost
20 min
3-4
Gorgonzolafilé med valnötter
4.3
40 min
2
3
Knäckig vinbärspaj med valnötter
5
12
1
Brownie med marshmallows/ valnötter
1
Pärontosca med valnötter
5
30 min
4-5
Brie med portvin och valnötter
4
1
Plommonkaka med portvin och valnötter
4.5
15
1
Frukostbullar med linser och linfrön
4
1 h 30 min
1
Frukostbullar snabba och supergoda
5
1 h
14
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!