Frukostbullar med valnötter

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt bröd som bakas på bakpulver.

Ingredienser

  • 8 dl matbrödsmjöl av vete
  • 4 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk salt
  • 1 påse valnötskärnor (40g)
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl yoghurt eller filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och finhackade valnötskärnor i en matberedare eller bunke.
    2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar. Finfördela det i mjölblandningen till en grynig massa.
    3. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop degen.
    4. Forma den till en rulle. Dela den i 12 bitar.
    5. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
    6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 12 min. I varmluftsugn i 225°C, ca 14 min.
    7. Låt bullarna svalna på galler. Servera dem ljumma med smör, ost eller marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben