De här lättbakade frukostbullarna är det svårt att motstå till morgonfikat...eller på buffén.
Ingredienser
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
12-13 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg, till pensling
2 tsk kummin hel
Instruktioner
- Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°.
- Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet. Blanda samman 12 dl mjöl, socker och salt.
- Rör ner i degspadet, lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Eventuellt kan ytterligare 1 dl mjöl behöva tillsättas.
- Dela degen i 3 delar och forma dem till längder.
- Skär varje längd i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Jäs under bakduk i 30 minuter.
- Värm ugnen till 250°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på kummin.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
"Övernattande" fruktostbullar
Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...
Frukostbullarna fick bli kvällsmacka hos oss ikväll. De var goda. Vi hoppade kummin och valde utan till barnen och med fröer på de vuxnas. Återstår att se hur de håller sig till frukosten.