Frukostfrallor, Hurtbullar

Serverar: 36 portioner

Tid: 16 minuter

Otroligt nyttiga och fiberrika frukostbullar som håller en mätt länge. Receptet ger en stor deg och ca 36 frallor.

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 1,5 pkt färsk jäst
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1 dl matolja
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 dl havregryn (blötlägges först så de sväller)
  • 13 dl vetemjöl (tills att den släpper från kanterna)
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl vetekli
  • 0,5 dl solroskärnor eller hackade nöter
  • 0,5-1 dl russin
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Smula jästen i bunke/hemberedare och blanda med fingervarma vattnet. Häll i de svällda havregrynen, till sätt alla ingredienserna och låt jäsa i ca 1 tim. Rulla försiktigt med mjuk hand degbitar till bullar ca 7 cm diameter och platta dessa försiktigt till "tekakor" (de jäser i ugnen till bullar igen. Lägg på plåt och låt jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15-16 min tills de fått fin färg. De kan penslas med mjölk men det behövs inte. Istället för morötter kan man ta torkad frukt som man kackar till mindre bitar.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    1
    12
    4
    1 h 30 min
    20-30
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben