Frukostsandwich med kesella och jordgubbssylt

Atkins. Kolhydrater/port: 21 g Nettokolhydrat/port: 13 g Fibrer/port: 8 g Protein/port: 25,5 g Fett/port: 23 g Kalorier/port: 387

Ingredienser

  • 1 kopp kesella, gjord på helmjölk
  • 2 stora ägg
  • 1/4 kopp tjock grädde
  • 3 msk sötningsmedel, i ströform
  • ½ tsk mald kanel
  • 8 skivor vitt bröd, kolhydratsnålt
  • 4 msk jordgubbssylt utan extra socker
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Lägg Kesellan på flera lager hushållspapper, vik pappret över alltsammans och låt stå i 10 minuter.
    2. Vispa ägg, grädde och 2 msk av sötningsmedlet i en pajform eller grund skål.
    3. Häll kesellan från hushållspappret ner i skålen, rör ner den resterande matskeden sötningsmedel och kanelen. Bred 1/4 kopp kesellafyllning på var och en av 4 brödskivor, och bred sylten på de övriga skivorna. Gör sandwicharna klara genom att lägga brödskivorna med sylt över brödskivorna med kesella.
    4. Smält ½ tsk av smöret i en 30 cm stor teflonstekpanna på medelstark värme. Doppa alla sidor och kanter av sandwisharna i 2 minuter, tills de har blivit gyllenebruna. Vänd dem, tillsätt resten av smöret och låt steka i ytterligare 2 minuter. Skär på diagonalen och servera omedelbart.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben