Frukt- och chokladgodis

Serverar: 16 portioner

En ljuvlig blandning av nötter, vitaminrik frukt och söt krokant ringlas med choklad, mums!

Ingredienser

  • 5 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 25 g smör
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl hackad torkad papaya
  • ½ dl hackade torkade tranbär
  • 1 dl hackad mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg socker, honung och smör i en liten panna eller värmesäker bringare och sjud upp på spisen eller i mikron, rör om då och då, tills gyllene.
    2. Blanda mandel, papaja och tranbär i en värmesäker skål. Häll i krokanten och blanda väl. Ställ upp 16 medelstora pappersformar på en bricka och klicka en sked av krokantgodiset i varje form. Gnid in skeden med lite olja så fastnar inte krokanten.
    3. Värm chokladen i en liten kastrull på låg värme cirka 5 minuter tills den har smält. Ringla chokladen över frukt- och nötblandningen i formarna. Kyl tills fast och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben