Frukt- och nötbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Underbart grovt bröd som går snabbt att göra. Har dock lång gräddningstid.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl (fullkorn)
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2 ½ dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • ½ dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 dl russin
  • Aprikoser
  • Valnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • Rågkross
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjöl och sirap och blanda väl till en klibbig smet.
    3. Smöra och strö i rågkross i två avlånga brödformar (1 ½ liters). Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar.
    4. Om brödet börjar få en mörk yta kan du efter en stund lägga in ett bakplåtspapper på toppen så att ytan inte bränns.
    5. Yummie!

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben