Fruktdip med kolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Kolasåsen är gjord på muscovadoråsocker som ursprungligen kommer från Mauritius och utvinns ur sockerrör. Den får sin speciella smak från jordmånen och klimatet. Sockret är mörkt brunt och har en något sötsalt smak med svag lakritston och kola.

Ingredienser

  • 0,5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 0,5 dl mellangrädde
  • 10 g smör
  • Frukt
  • 2 st äpple
  • 2 st päron
  • Instruktioner

    1. Blanda muscovadosocker, sirap, grädde och smör i en liten kastrull under omrörning. Låt det koka 2-3 min.
    2. Skär frukten i bitar och dippa i kolasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben